Buradasınız Buradasınız: Anasayfa » Röportaj » Para için yaşamak istemiyorum | 20 Kasım 2016 Pazar 15:24

Para için yaşamak istemiyorum

Sperm bankasından çocuk sahibi olan ve dokuz yaşındaki oğlu Kayra ile yaşamını iki yıldır Tayland’a bağlı Phuket adasında sürdüren Leyla Bilginel çarpıcı açıklamalar yaptı

*Herkes sanıyor ki ben Kayra’yı alıp kaçtım, ama öyle değil. 40 yaşında kendimi emekli edip, üç yıl bir yerde, beş yıl bir yerde yaşama planım vardı. Oğlum olunca o da arkadaş oldu bana. Birkaç yıl sonra başka bir ülkeye gideceğiz. * Phuket, daha önce gelmediğim ve bilmediğim bir yerdi. Bir arkadaşım kampa gelmişti buraya. Onun anlattıklarından sonra ilgimi çekti. Ben de ideal bir yer arıyordum. Burada her mevsim yaz. Güzel bir ada. İnsanlar özgür ve mutlu. Telefon kodu 555. Phuket’te 5, ‘Ha’ demek burada.

O ‘Ha ha ha’lar çekti beni buraya!” * Burası pek çok yere göre ucuz. Burada bile çalışmadan yaşamak, özel okulda çocuk okutmak için düzenli bir gelir şart. Ben para kazanırken marka çantalara, saatlere para harcamak yerine hep geleceğim için yatırım yaptım. Hayatımı ev kredisi ödeyerek geçirdim. İstanbul’daki dört evimin kira gelirleri yetiyor bize. Yeni bir yatırım planı yaptım.

Burada kiradayız, ama Türkiye’den kredi çekip, burada küçük bir ev alacağım. Kira yerine kredi ödeyip Phuket’te de bir ev sahibi olacağım. * Evimiz 35 m2, ama yetiyor ikimize. Fazlası gereksizmiş. Burada iki kişilik bir ailenin mutfak giderleri bin TL tutar. Güvenliği, havuzu olan bir sitedeki evin kirası, elektriği, suyu, telefon ve internet de bin lira. Hayatından gereksiz lüksleri çıkaran bir çift, ayda iki bin liraya geçinir burada. Ama benim gibi özel okulda okuyan çocuk varsa yıllık 12.500 dolar da o tutar.


Kaynak: Magazin D

ReklamGIF
etiketler İlgili Etiketler
OKUYUCU YORUMLARI (0)
Bu habere daha önce yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!

Ad Soyad:

Yorum:

ReklamGIF
GÜNÜN GELİŞMELERİ
ANKET
FACEBOOK
magazin Kolay Sohbet Sohbet Sohbet Kolay Chat