Buradasınız Buradasınız: Anasayfa » Spor » Süper Kupa sahibini arıyor | 10 Ağustos 2013 Cumartesi 13:57

Süper Kupa sahibini arıyor

TFF Süper Kupa 7. sahibini yarın Kayseri'de bulacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe, gelecek hafta başlayacak Süper Lig'de yeni sezon öncesi yarın Kayseri'de TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2006'dan bu yana düzenlenen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren dev organizasyonda bu yıl Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti ikinci kez yaşanacak.

Türkiye'nin birbirleriyle en çok maç yapan iki takımı, geçen yıl Erzurum'daki randevunun ardından TFF Süper Kupa'da ikinci kez kozlarını paylaşacak.

Ezeli rakipler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak sezonun ilk derbisinde TFF Süper Kupa'yı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek.

Kupayı ikişer kez kazandılar

2006'dan bu yana düzenlenen kupayı şimdiye dek Fenerbahçe ve Galatasaray ikişer, Beşiktaş ve Trabzonspor da birer kez kez kazandı.

Fenerbahçe, şimdiye kadar oynadığı 3 maçtan 2'sini kazanırken, geçen sezonki finalde Galatasaray'a kaybetti. Galatasaray 2008'de Kayserispor'u, geçen yılki maçta da Fenerbahçe'yi mağlup ederek kupaya uzandı, 2006'da ise Beşiktaş'a mağlup oldu.

Bu arada, 2011-2012 sezonu başında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması gereken kupa maçı, 3 Temmuz 2011'de ortaya çıkan futbolda şike soruşturmasında her iki takımın da adının geçmesi üzerine TFF tarafından iptal edildi.

Kayseri'de ilk heyecan

TFF Süper Kupa, Kayseri'de ilk kez düzenlenecek. Bundan önceki 6 organizasyondan 3'üne Almanya'nın Frankfurt, Köln ve Duisburg kentleri, 2'sine İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, sonuncusuna ise Erzurum'daki Yeni Erzurum Stadı (Şimdiki adı Kazım Karabekir Stadı) evsahipliği yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 3 maç

Galatasaray ile Fenerbahçe, geçmişte düzenlenen ve TFF Süper Kupa ile aynı formatta oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 3 kez birbirlerine rakip oldu. 1972-73 (2-1) ve 1984-85 (1-1, 4-2 penaltılarla) sezonlarında Fenerbahçe, 1995-96 (3-0) sezonunda ise Galatasaray kupayı müzesine götürdü.

TFF Süper Kupa maçları

TFF Süper Kupa maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

TarihYerMaç Sonuç

--------------------------------------------------------------------------------

30.07.2006 Frankfurt Galatasaray-Beşiktaş 0 - 1

05.08.2007 KölnFenerbahçe-Beşiktaş2 - 1

17.08.2008 Duisburg Galatasaray-Kayserispor2 - 1

02.08.2009 İstanbulBeşiktaş-Fenerbahçe 0 - 2

07.08.2010 İstanbulBursaspor-Trabzonspor0 - 3

12.08.2012 Erzurum Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 2

SEZONUN GALASI

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, TFF Süper Kupa maçında, sezonun galası niteliğinde bir maça çıkacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak "süper" derbiyi FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Yenilerin ilk heyecanı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın Kayseri'de yapılacak TFF Süper Kupa maçında her iki takımın yeni transferleri Türkiye'de ilk derbi heyecanını yaşayacak. Galatasaray'ın bu sezon renklerine kattığı Aurelien Chedjou ve Erman Kılıç ile Fenerbahçe'nin yeni transferleri Bruno Alves, Michal Kadlec, Alper Potuk ve Samuel Holmen, teknik heyetler görev verirse rekabette ilk kez sahaya çıkacak. Fenerbahçe'de Emenike transferi şu ana dek resmiyet kazanmazken,Galatasaray'ın geçen sezonun devre arasında renklerine kattığı Wesley Sneijder de Fenerbahçe'ye karşı henüz forma giymedi.

740 milyon milyon liralık derbi

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki yarınki maç, aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon mücadele edecek takımlar içinde Galatasaray ile Fenerbahçe'nin toplam tahmini piyasa değeri 740 milyon lira. Galatasaray'ın kadrolarındaki oyuncuların toplam değeri 380 milyon, Fenerbahçe'ninkiler ise 360 milyon lira olarak gösterildi. Futbolculardan ise Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın tahmini piyasa değeri 43 milyon lira, Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow'un tahmini piyasa değeri ise 33,5 milyon lira olarak hesaplandı.

CEZALILAR DİKKAT ÇEKİYOR

Geri(1 / 2)İleri

Kaynak: Spor

ReklamGIF
etiketler İlgili Etiketler
OKUYUCU YORUMLARI (0)
Bu habere daha önce yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!

Ad Soyad:

Yorum:

ReklamGIF
GÜNÜN GELİŞMELERİ
ANKET
FACEBOOK
magazin Kolay Sohbet Sohbet Sohbet Kolay Chat