Buradasınız Buradasınız: Anasayfa » Haber » İmamoğlu salgının yüksek olduğu üç ilçeyi açıkladı! | 09 Nisan 2020 Perşembe 02:00

İmamoğlu salgının yüksek olduğu üç ilçeyi açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayarak İstanbul ile ilgili açıklamalar yaptı. Salgının yüksek olduğu ilçelerle ilgili konuşan İmamoğlu, bu bölgelerde yapılaşmanın yüksek olmasına dikkat çekti.

İstanbul Büyükeşhir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programında gündeme dair açıklamalar yapıyor. İmamoğlu, korona virüsle mücadele kapsamında yapılması planlanan sahra hastanesinin yanlış yere kurulduğunu söyledi.  İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:  “Yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde salgının hızı daha yüksek. Özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa bu bölgede çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada. Bu harita bize pandemi kurulunda sunum yapıldı. Orada bir ilgili sanıyorum İstanbul Halk Sağlığı Başkanıydı. Onun yaptığı haritada o bölgede yapılaşmanın yoğun boşlukların az olduğu bölgelerde salgın daha yüksek. Örneğin Esenyurt örnek verildi. Anadolu’ya kasıt bir nebze daha düşük, yoğunlaşma az. Batı’ya doğru gittiğinizde Büyükçekmece, Silivri, Çatalca… Kırsala gittiğinizde zaten azalıyor. Ama o yoğun yapılaşmanın olduğu yerde salgının hızı daha yüksek. Ne yazık ki öyle. Biz herhangi bir şehir küçük bir şehir değiliz. Bu yüzden ısrarımız bu. Ekrem İmamoğlu'nun şahsi ısrarı gibi algılanmasın."


Kaynak: Magazin D

ReklamGIF
etiketler İlgili Etiketler
OKUYUCU YORUMLARI (0)
Bu habere daha önce yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!

Ad Soyad:

Yorum:

ReklamGIF
GÜNÜN GELİŞMELERİ
ANKET
FACEBOOK
magazin Kolay Sohbet Sohbet Sohbet Kolay Chat