Buradasınız Buradasınız: Anasayfa » Röportaj » Hakan Kurtoğlu Ropörtajı | 25 Haziran 2019 Salı 23:18

Hakan Kurtoğlu Ropörtajı

Moda Fotoğrafcısı Hakan Kurtoğlu:Serenay Sarıkaya'yı Çekmeyi çok istiyorum..

Hakan Kurtoğlu Kimdir?

1987 yılında Bursa'da doğdum, büyüdüm. ilk ve ortaokulumu Emirbuhari İlköğretim okulunda bitrdikten sonra, liseyi de Tophane Endüstri ve Meslek Lisesinde bitirdim.  Hareketli, sevecen, güleryüzlü biraz heyecanlı, hayvansever kısacası yaşama sevinciyle dolu biriyimdir. Fotoğrafa olan ilgim tabiki çoğu insan gibi telefonla fotoğraf çekerek başladı. Zamanla fotoğraflarımın beğenilmesi ve çevremin de desteğiyle bu işi profesyonel olarak yapmaya karar verdim. Sırasıyla '' Fotoğraf Çekimi '' , '' Fotoğraf Çekimi ve Görsel Düzenleme (Photoshop) '' , ve '' Özel Gün Fotoğrafçılığı '' kurslarını bitirdim ve bu işi daha da profesyonel olarak yapmaya başladım.

 

Fotoğraf çekmediğin zaman neler yapıyorsun?

Boş zamanlarımda doğa yürüyüşleri yapmayı, gezmeyi, konser, tiyatro, sinema etkinliklerine katılmayı, kitap okumayı (özellikle de kişisel gelişim) , ve arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmeyi severim. Bu arada kişisel gelişimim için ''Diksiyon'' , ''Drama'' kurslarına gittim ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

 

 Özellikle fotoğraflamak istediğin biri var mı?

Tabiki moda camiasıyla çalışmak hedefim, ama illa bir isim vermem gerekirse; Serenay Sarıkaya'yı fotoğraflamak isterim.

 

Fotoğraf kadar seni heyecanlandıran neler var? 

Aslına bakarsanız fotoğraf çekmek fazlasıyla beni heyecanlandırıyor, her seferinde yeni bir yüzü çekmek ve her seferinde daha güzele, daha iyiye ulaşma isteği yeterince heyecan verici.

 

 Normal hayatından fotoğrafa geçişin nasıl oldu?

Daha önce de söylediğim gibi telefon fotoğrafçılığı ile başladım bu işe. Hobi olarak gözüme güzel gelen manzaraları, doğayı, hayvanları, insanları kısacası hoşuma giden ne olursa çekiyordum ve sosyal medyada paylaşıyordum. Bir süre sonra fotoğraflarım insanlar tarafından çok beğenilmeye başlandı ve beni bu işi daha profesyonel olarak yapmaya teşvik etmeleri ile profesyonel hayata adım atmış bulunmaktayım.

Instagram aracılığıyla bugüne kadar seni en etkileyen fotoğraf projesi hangisiydi? Yoksa her proje mi seni heyecanlandırıyor?

Instagram fotoğraflarını dijital fotoğraf sergisine dönüştüren  Mercedes-Benz şirketinin projesi fotoğraf ve instagram hakkında yeni ufuklara yelken açmıştır. Genel olarak toplum yararına olan  dünya iklim değişikliği ile ilgili projeler de ilgimi çekmiştir.

 

 Bir çok Profesyonel Moda Fotoğrafcısı yakın arkadaşın aranızda rekabet var mı? Yoksa herkes yerli yerinde mi dursun diyorsun?

Herkesin farklı bir bakış açısı, farklı perspektifleri ve kendine has bir fotoğraf stili olduğuna inanıyorum ve bu da fotoğraflara bakıldığında insnlar açısından görsel bir şölen olarak sosyal medyaya yansıyor ve insanların güzel vakit geçirmelerini sağlıyor. Bu sayede insanlar kendilerine en yakın fotoğrafçıyı bulup resimlerini rahatlıkla çektirebiliyor diye düşünüyorum.

 

 

 Moıda Çekimi istenildiğinde Özzelikle nelere dikkat ediyorsun?

Bir fotoğrafçı olarak ışık çok önemli tabiki kesinlikle, çekim yerinin fotoğraf kalitesi için yeterli olup olmaması, kapalı mekansa tabiki ışık düzeninin yeterli olup olmaması ve tabiki mankenin giyimi kuşamı çok önemli. Çekim sırasında herhangi bir problemle karşılaşmamak adına çekimden önce tedbirlerimi alırım ve hatta çekim mekanını önceden kontrol ederim.

Düğün Çekimlerinde nelere dikkat ediyorsun?

Düğün çekimlerinde genellikle doğal olmaya çalışıyorum. Gelin ve damata rahatlamalarını bunun bir fotoğraf çekimi gibi değil de daha çok eğlenmeye gelmişiz gibi hissettirmeye çalışıyorum ve onları rahatlatıyorum. Sıradanlıktan çıkarak alışılagelmiş karelerin dışında fotoğraflar çekmeye çalışıyorum. Kenidi tarzımı oluşturmaya çalışıyorum sonuçta her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

Ürün Çekimlerinde nelere dikkat ediyorsun?

Ürün çekimlerinde de tabiki ürünün yeterli ışık alması birinci madde. Ürüne doğru ışığı istediğim yerlerden vererek ürünü en ince detayına kadar göstermeye çalışırım.  Ürünün yapısına uygun konsept hazırlamak da işin başka bir boyutu tabiki, doğru bir arkaplan ile istenilen sonucu elde etmeye çalışırım her zaman.

 

Manken Çekimlerinde bir çok Mankeni Çektin,Çekmek istediğin Özel bir Manken var mı?

Daha önesinde de söylediğim gibi moda camiasıyla çalışmka hedefim, tabiki başarı merdivenlerini tırmanmak istiyorum bunu ağır ama emin adımlarla yaparak yerimi sağlamlaştırmaya çalışıyorum. Özel bir isim olarak Serenay Sarıkaya'yı çekmek isterim tabiki.


Kaynak: Magazin D

ReklamGIF
OKUYUCU YORUMLARI (0)
Bu habere daha önce yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!

Ad Soyad:

Yorum:

ReklamGIF
GÜNÜN GELİŞMELERİ
ANKET
FACEBOOK
magazin Kolay Sohbet Sohbet Sohbet Kolay Chat